Anticelulitne terapije

Dandanes pomanjkanje časa in gibanja ter nepravilna prehrana skokovito povečujejo število ljudi s prekomerno telesno težo. Stroga dieta, močna volja in trdo delo v telovadnici lahko pripomorejo k zmanjšanju telesne teže, vendar pa običajno ne odpravijo trdovratnih maščobnih blazinic na trebuhu, bokih in stegnih.
Za odpravo le teh si lahko pomagamo na naslednje načine:

KAVITACIJA- Metoda kavitacije pomeni veliko prelomnico v reševanju problematike celulita in prekomernih maščobnih oblog na posameznih predelih telesa. Kavitacija je neinvazivna in neboleča terapija brez stranskih učinkov, ki omogoča hitro varno in učinkovito preoblikovanje telesa. Ker pa je kavitacijo priporočljivo izvajati le enkrat tedensko, smo pri nas poskrbeli že za druge metode oblikovanje telesa.

ELEKTROSTIMULACIJA - je postopek, s katerim dosežemo delovanje mišic, brez da bi se mi bistveno premikali. Z električnimi tokovi majhnih vrednosti vplivamo na mišice, živce, ti pa se krčijo – podobno kot pri telesni aktivnosti. Pri tem se izrablja maščoba in izboljšuje tonus kože; spodbudi lokalni metabolizem in izboljša krvni obtok.

To storimo tako, da s pomočjo posebne naprave, do vašega telesa preko žic in nato elektrod, ki jih pritrdimo na Vaše telo, dovajamo električne impulze, ti pa povzročijo zgoraj opisane reflekse in privedejo do rezultatov.

PRESOTERAPIJA - je odlična preventivna in kurativna terapija. Zasnovana je po načelih ročne limfne drenaže in poteka na povsem fiziološki način. Z njo odplavimo odpadle produkte presnove iz tkiv in bistveno zmanjšamo količino proste tekočine med celicami, ki je v veliki meri kriva za zastoj.

Presoterapijo priporočamo pri:

- anticelulitnih terapijah
- utrujenih, težkih in oteklih nogah
- po športnih poškodbah

Terapije je priporočljivo izvajati večkrat tedensko.

BODYWRAPPING - je ena izmed najučinkovitejših terapij, ki jih uporabljamo kot pomoč pri hujšanju. Zelo učinkovita je pri zmanjšanju obsega telesa in odpravi celulita. Pri nas lahko kombinirate bodywrapping skupaj s strojno limfno drenažo (presoterapijo) in tako dosežete še boljše rezultate.

AROMAWICKEL POVOJI - Aromawickel je specialna metoda povijanja kritičnih delov telesa. Vpliva na naslednje problematike:

- nagnjenost k oteklinam
- limfni zastoji, hematomi
- naložena maščoba zaradi prekomerne telesne teže
- celulit
- mlahavo tkivo


Kako deluje terapija Aromawickel?

Telo porabi dnevno 70 – 80% potrebnih kalorij za vzdrževanje naravne telesne temperature. Aromawickel metoda deluje tako, da aktivira človeški organizem, da le ta predčasno zmanjša notranjo temperaturo.

Telo začne na naraven način jemati hranljive snovi iz vseh področij, da bi ponovno vzpostavilo svoje temperaturno ravnovesje. Ta metoda bazira na hladno-toplem učinku, podobno kot metoda Kneipp.

Specialni preparati za to metodo vsebujejo eterična olja (evkaliptus, poprova meta, mentol, rožmarin), ki dajejo hladni učinek. Že po 5 minutah nastane lahno srbenje kateremu sledi močno gretje. Po 20 – 30 minutah je koža zelo prekrvavljena.

ANTICELULITNA MASAŽA - Anticelulitna masaža je učinkovita metoda, s katero se lotimo odstranjevanja celulita. Po tehniki je masaža še najbolj podobna klasični švedski masaži, le da so prijemi bolj čvrsti in intenzivnejši.
 
Ko dosežemo zadovoljujoče rezultate, bodo ti tudi najbolj obstojni. Kar pa ne pomeni, da se celulit ne bo več vrnil. Rezultate je potrebno vzdrževati vsaj 2 krat mesečno ter pri tem paziti na primerno prehrano in gibanje.